Back to All Events

KV02: "The End of the World Party" - Tea Popovic


  • ANNA@KV02 Korte Vijverberg Den Haag, ZH, 2513 AB Netherlands (map)
flyer uitnodiging Tea sep 3 2020 Den Haag1.jpg

"The End of the World Party" a solo exhibition by Tea Popovic. In deze tentoonstelling presenteert Téa Popovic een reeks van meest recente werken met een verrassend complex denkproces verborgen achter een ogenschijnlijk eenvoudige visuele vorm, die kosmologieën en sociologieën van zowel oude als hedendaagse werelden omvat,

In deze tentoonstelling presenteert Téa Popovic een reeks van meest recente werken met een verrassend complex denkproces verborgen achter een ogenschijnlijk eenvoudige visuele vorm, die kosmologieën en sociologieën van zowel oude als hedendaagse werelden omvat, door tegenstellingen naast elkaar te plaatsen en controverses te accentueren in termen van dominantie, gender , en klasse.

Te zien van 3 tot 15 september - Korte Vijverberg 2 Den Haag

Tea Popovic maakt kunst uit het dagelijks leven op basis van materiaal uit televisie, films, boeken en andere media. Ze maakt tekeningen, schilderijen, objecten en installaties met thema's als esthetische politiek, gym / fitness, consumptiegoederen, internetafbeeldingen, straatfotografie. Recente schilderijen / tekeningen zijn gemaakt met behulp van digitale apparaten zoals smartphone en tablet. Ze observeert de verschillende aspecten van de samenleving: populaire cultuur, machtsstrijd, actuele politieke kwesties, globalisering en culturele botsingen. Vaak met een ironische en humoristische stijl, bedenkt ze zorgvuldig verhalen die het geloof waard zijn - een vaardigheid die intellectuele verfijning en emotionele gevoeligheid vereist en onthult observaties van de dagelijkse realiteit. In die zin 'relativeert' humor de tirannie van de werkelijkheid.

www.teapopovic.com | www.instagram.com/tea__popovic


Earlier Event: August 29
West: Tote Räume - Gregor Schneider
Later Event: September 3
KV02: Solo expositie Tess Anders